sinema keyfi

bedava film

Pages

Cuma

FACEBOOK SOSYAL AĞ HD KALİTE İZLE




Tür:Biyografi, Dram, Komedi, Tarih


Yönetmen:David Fincher

Senaryo:Aaron Sorkin

Senaryo (Kitap):Ben Mezrich

Yapımcı:Kevin Spacey, Cean Chaffin, Scott Rudin, Michael De Luca, Dana Brunetti

Görüntü Yönetmeni:Jeff Cronenweth

Müzik:Bob Marley, Atticus Ross, Trent Reznor


Süre:2 saat

Gösterim Tarihi: 22 Ekim 2010 (Türkiye)

Ödülleri

1 kez Oscar'a Aday Gösterildi. 4 adet başka ödül kazandı ve 2 tanesi için aday gösterildi.

Oyuncular

Justin Timberlake, Malese Jow, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Brenda Song, Rooney Mara, Max Minghella, Rashida Jones, Natalina Maggio, Dakota Johnson, Joseph Mazzello, Naina Michaud, Stream, Armie Hammer, Liam Ferguson, Marcella Lentz-Pope, Tia Robinson, Kristen Clement, Abhi Sinha, Adrienne Rusk, Onlineizleyin.Blogspot.Com, Bryan Barter, Caleb Landry Jones, Christopher Khai, Josh Pence, Julianna Milton, Mark Saul, Patrick Mapel

Filmin Konusu

2003 yılının Ekim ayında alkollü bir gece, kız arkadaşından yeni ayrılmış olan Mark, üniversitenin bilgisayarlarına sızarak, kampustaki tüm kadınlarla ilgili bilgilerden oluşan bir veri tabanını içeren bir site yaratır, ardından yan yana iki fotoğraf koyarak kullanıcılardan hangisinin daha ateşli olduğunu seçmesini ister. Sitenin adını Facemash koyar; site bir anda virüs gibi etrafa yayılarak tüm Harvard sistemini çökertir ve görünürdeki kadın düşmanlığıyla kampusta tartışma yaratır; Mark, Facemash'ı yaratarak kasıtlı olarak güvenliği, telif hakları yasasını ve özel hayatı ihlal etmekle suçlanır.

Tam o anda, Facebook'un altyapısını oluşturan iskelet ortaya çıkmıştır. Kısa süre sonra, Mark Harvard'da bir ekrandan diğerine , Ivy League üzerinden Silikon Vadisi'ne ve tüm dünyaya bir yangın misali sıçrayacak olan thefacebook.com sitesini oluşturur. Ama yaratım sürecinin karmaşasında, her şeyin nasıl gerçekleştiği, içinde bulunduğumuz yüzyılın en orijinal fikirlerinden biri olduğu açık olan bu şeyde kimlerin isminin anılması gerektiği konusunda hararetli bir mücadele doğar. Bu mücadele, dostların arasını açacak ve yasal yollara başvurmaya kadar uzanacaktır...iyi seyirler dileriz..




(EN HIZLI ALTERNATİFTİR!!!)

Play’e basıp 1 dakika bekleyin beklediğinize değecek (biraz sabır..) ve ortadaki “ördek” resmi gidince tekrar play tuşuna bastığınızda film başlayacaktır. İstediğiniz yerden başlatabilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder